Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:svetatours@tbc.bg

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

Израел и Йордания за 7 нощувки, полет с България Ер

Самолет
 

София – Хайфа – Акра - Назарет – Кана Галилейска– Капернаум – Табха – Тиберия - Джераш – Аман - Небо – Мадаба – Керак – Петра - Шобак – Аман - Каср ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Кумран – Витлеем - Йерусалим - Ейн Карем – Лод – Тел Авив - София

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
8 дни/ 7 нощи
Бонус - обяд в Петра!

цена: от 1968.00 лв

Програма
1 ДЕН / София - Тел Авив - Хайфа

Отпътуване от летище София в 16.00ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на Хайфа. Вечеря. Нощувка /1/.
2 ДЕН / Хайфа – Акра - Назарет – Кана Галилейска– Капернаум – Табха – панорама към Голанските възвишения - Тиберия

екскурзия до израелЗакуска. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Преминаване през Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век - бастион на тамплиерите и хоспиталиерите. Тръгване за Назарет - мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял през по-голямата част живота си. Посещение на църквата „Благовещение”. Преминаване през Кана Галилейска - мястото на първото Христово чудо, където Иисус превръща водата във винo. Капернаум - древен град, койето се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Продължаваме към Табха с посещение на мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ДЕН / Тиберия - Джераш - Аман

екскурзия до израелОтпътуване за Йордания, преминаване през граничен пункт Шейх Хюсеин. Посещение на най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ДЕН / Аман – Небо – Мадаба – Керак – Петра

екскурзия до израелЗакуска. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Продължаваме с  Керак - замъка на кръстоносците (двореца Керак). В замъка ясно се различават два типа архитектура - грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в., като преди това служил като крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка /4/.

5 ДЕН / Петра – Шобак – Аман

екскурзия до израелЗакуска. Организирана обиколка на Петра - столицата на Набатейците. През 2007г. е избран за едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра.Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак ) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка /5/.

6 ДЕН / Аман – Каср ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Кумран – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд - на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Продължаваме с Йерихон - най-старият град в света. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Панорамна гледка към Кумран. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /6/.
 

7 ДЕН / Витлеем – Йерусалим – Витлеем

екскурзия до израелЗакуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка /7/. 

8 ДЕН / Витлеем – Новия Йерусалим – Ейн Карем – Лод – Тел Авив

Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на базиликата „Ейн Карем” – на Св. Йоан Кръстител и покрай кладенеца на Св. Богородица. Изкачване до Църквата на срещата на Св. Богородица със Св. Елисавета. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Трансфер до летище Бен Гурион. Отпътуване за България в 21.20ч.  Пристигане на летище София в 23.55ч.

Прикачен файл: 557ISRAEL+YORDANIA_7 NOSHTUVKI_BULGARIA AIR_ESEN_2018.doc
Пакетни цени
 
Дата на заминаване Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 10.99 г. с 2‘ма възрастни
11.10.2018
с включен обяд в Петра
ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!
жена за комбинация

 
1968 лв. 2338 лв. 1968 лв. 1868 лв.


Примерни хотели по програмата:
Местонахождение Хотел Брой нощи
Хайфа регион Eden Inn 3* http://www.tooly.co.il/en или подобен 1
Тиберия Astoria 3* http://www.astoria.co.il/en/  или подобен 1
Петра Edom 3* http://www.edomhotelpetra.com/  или подобен 1
Аман Al Fanar 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/ или подобен 2
Витлеем Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен 2
 
Условия за записване:
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 650 лева на човек
 • доплащане до 1 месец преди датата на заминаване
 • цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD= 1.65 лв.!
  Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
  Срокове за анулации и неустойки:
 • до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,
 • от 59 до 30 дни – 600 лева;
 • от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.
  Забележка:
 • цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
 • транспорт - самолет и автобус
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 21 дни, преди заминаване
 • осочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”

Цената включва:
 • самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър с летищни такси - 150 евро (295 лева) към 29.09.2017
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в района на Хайфа,1 в Тиберия, 2 в Аман, 1 в Петра, 2 във Витлеем)
 • входно-изходни такси на границата с Йордания - 45 $
 • обяд в Петра
 • трансфери по програмата
 • еднодневна екскурзия до древният град Петра
 • входна такса за древният град Петра
 • туристическа обиколка в Джераш и Аман
 • туристическа обиколка на Йерусалим, посещение на Хайфа, Акра, Тиберия, Капернаум, Галилейското езеро,Витлеем, река Йордан, Небо, Мадаба, Керак, Мъртво море, Керак,Йерусалим,Лод, Тел Авив
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс на ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро
 • местен екскурзовод на български/руски език
 • слушалки по време на беседите в Израел
 • водач от агенцията
 • свидетелство за хаджийство


Цената не включва:
 • разходи от личен характер
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 $ на ден (40 $)
 • допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание, заплащат се в Израел):
 • *нощен Йерусалим – 25 евро
 • *разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро
 • *обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро


Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 557


Света Турс не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Света Турс

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал